domingo, 27 de junio de 2010

DEPARTAMENT DE TREBALL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA DENEGA EL DRET A VAGA

El passat 17 de Juny, la CNT es reunia amb l'empresa Atento i amb la Direcció General de Relacions Laborals, depenent del Departament de Treball, per a negociar els serveis mínims de la vaga que el sindicat ha convocat per a la revetlla de Sant Joan, una nit molt celebrada a Catalunya. Els motius de la vaga giren al voltant de la millora de les condicions de seguretat, salut e higiene; el correcte pagament de nòmines, la reordenació de les categories laborals, millores en la contractació i, en especial, la readmissió dels 107 treballadors/es que a l'abril van ser acomiadats i acomiadades.

lunes, 14 de junio de 2010

CNT convoca una huelga la noche de San Juan en emergencias médicas tras 107 despidos


Después del continuo rechazo por parte de la empresa privada de telemarqueting Atento, que gestiona gran parte del servicio público de emergencias médicas del 061, a entrevistarse con CNT para negociar aspectos como solucionar la falta de la higiene y seguridad en los puesto de trabajo, la precariedad laboral, o los 107 despidos que se hicieron efectivos el 7 de abril, entre otros, este sindicato se ve forzado a convocar una huelga.


domingo, 6 de junio de 2010

La CNT talla la circulació davant el Departament de Salut pels 107 acomiadaments al 061

La CNT de Barcelona, que manté un conflicte obert amb l'empresa de telemàrqueting Atento, del grup Telefónica, la qual a començaments d'abril va acomiadar a més d'un 35% del personal que atenia les trucades al telèfon 061 d'emergències mèdiques, va convocar dissabte 5 de juny una concentració davant de les portes del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Van assistir unes 30 persones, les quals van tallar el tràfic de vehicles a Travessera de Les Corts. Membres de CNT de Saragossa i la secció sindical de CGT a Atento, també van participar en l'acte.




Durant la concentració, es va llegir una carta lliurada al Departament de Salut dies abans, en la qual es fa referència a què l'excusa que Atento va utilitzar per als acomiadaments, és a dir, l'acabament de la campanya de la Grip A i la baixada del nombre de trucades al 061, ha donat lloc a una acta d'infracció per faltar a la veritat.

En nombrosos moments, els ciutadans que passaven pel carrer es van interessar i van recolzar les persones concentrades amb aplaudiments i ànims. Pancartes en favor de la lluita per la readmissió dels treballadors van ser exhibides en l'entrada del recinte on es troba aquest Departament, i es van llançar consignes com "AMB LES EMERGÈNCIES NO S'HI JUGA", "AMB LA VIDA DELS CIUTADANS, NO SH'I JUGA", "AMB LA CNT NO S'HI JUGA".

També es va fer referència a que la Sindicatura de Comptes de Catalunya va detectar greus irregularitats en l'exercici 2006, demostrant que els directius del SEM malversaren fons públics en benefici propi i a la preocupació que suposa la figura de José Julián Isturitz com a gerent del SEM, perquè amb el seu silenci converteix a la administració pública en còmplice dels acomiadaments.

Per aquests motius, la CNT continuarà lluitant per la via jurídica i sindical per la readmissió d'aquests treballadors i perquè considera, a més, que la ciutadania mereix uns serveis públics sanitaris i d'emergències de qualitat.